SEO zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) heeft als doel, om jouw website een zo hoog mogelijke positie in de natuurlijke zoekresultaten van google of andere zoekmachines te laten verkrijgen, op specifieke voor uw produkt-en of dienst belangrijke zoektermen (keywords/trefwoorden).  Zoekmachine Optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd.

Waarom Zoekmachine optimalisatie?

De vindbaarheid van jouw website is van groot belang, omdat 98 procent van de Internetgebruikers gebruikt maakt van zoekmachines. Ieder jaar worden er weer meer zoekopdrachten bij zoekmachines uitgevoerd. Omdat er inmiddels ontzettend veel websites zijn, is het van belang dat uw website vindbaar is.

Zoekmachine optimalisatie, wat betekent jijenick® voor jij?

Veel websites zijn niet goed vindbaar in zoekmachines, omdat er tijdens de bouw van de website te weinig rekening is gehouden met de werkwijze van zoekmachines. Met zoekmachine optimalisatie worden obstakels voor zoekmachines aangepakt. Hierdoor ontvangt jouw website een toenemend aantal relevante bezoekers via de zoekresultaten van de belangrijkste zoekmachines. Ruwweg kunnen we een onderscheid maken in een tweetal optimalisatietechnieken:

Technische optimalisatie

Technische optimalisatie richt zich op het laten voldoen van jouw website aan een aantal technische vereisten, die er voor zorgen dat zoekmachines uw website beter kunnen indexeren. Optimalisatie van de broncode, interne linkstructuur en zoekmachinevriendelijke URL’s (Uniform Resource Locator) zijn hier een onderdeel van.

Content optimalisatie

Content is King. Het doel van een website is om de bezoeker te informeren en te behouden voor jouw website. Om jouw bezoeker snel van de juiste informatie te voorzien moet er op de juiste manier geschreven worden. Content optimalisatie heeft als doel een gestructureerde tekst te schrijven die bol staat van de relevante inhoud.

Zoekmachine optimalisatie is geen éénmalig proces. Doordat de zoekmachines regelmatig hun wiskundige algoritmen wijzigen, is het behalen en het behouden van goede posities in de natuurlijke zoekresultaten een continu proces dat specialisme vereist. jijenick® verzorgt dit proces voor jouw bedrijf op basis van “no-cure, no-pay”.